MDLPA investeste peste 100 milioane lei in construirea unui nou camin studentesc

Proiect

Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a participat, astazi, la semnarea contractului de proiectare si executie pentru construirea unui camin studentesc al Universitatii Politehnice din Bucuresti, investitie care va fi realizata prin Compania Nationala de Investitii S.A..

”Intrucat sprijinim educatia, care este un factor primordial in evolutia societatii, avem, in prezent, la Ministerul Dezvoltarii, in diferite stadii de implementare, 20 de camine studentesti in 14 localitati, in valoare totala de peste 1,2 miliarde de lei, care vor asigura conditii optime pentru 6.788 de studenti”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Obiectivul va avea o suprafata desfasurata de 17.818,68 mp si va fi realizat pe un regim de inaltime format din demisol (cu 51 de locuri de parcare), parter si 10 etaje care vor oferi cazare pentru 700 de persoane in 350 de camere prevazute cu balcoane (21 de camere fiind destinate persoanelor cu dizabilitati).

De asemenea, constructia va fi dotata cu sali de lectura, chicinete si locuri de luat masa, spalatorii si uscatorii, spatii administrative, spatii tehnice, precum si cu 4 ascensoare dimensionate pentru a fi utilizate si de persoanele cu dizabilitati, iar unul dintre acestea va fi realizat corespunzator cerintelor asigurarii operatiunilor de interventie in caz de incendiu.

Constructia va avea si instalatii electrice de impamantare, sistem de detectie si avertizare la incendiu, sistem de voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panica.

Contractul are o valoare totala de 101.803.241,16 lei, asigurata de Ministerul Dezvoltarii.

Publicat 20 septembrie 2022