CNI sprijina sportul romanesc, prin construirea unui nou complex sportiv

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de astazi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea si dotarea Complexului Sportiv ”Michael Klein” din municipiul Hunedoara.

Obiectivul va fi construit pe o suprafata de 37.207 mp, pe un regim de inaltime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje), si va avea o capacitate de 10.100 de locuri (9.730 locuri pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilitati, 195 locuri VIP si 125 pentru presa).

Prin proiect, se doreste realizarea unui teren de fotbal in conformitate cu regulile de suprafata FIFA si Ghidul UEFA pentru Stadioane de calitate, cu spatiu de gradene pentru spectatori, utilizat atat pentru meciuri oficiale, cat si pentru alte activitati.

Complexul va cuprinde si vestiare dotate cu grupuri sanitare si camere de dusuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spatii tehnice si de depozitare, zona de restaurant, sali de conferinta, sala de box, sali de forta si cardio, dar si spatii destinate inchirierii.

Pe langa spatiile interioare, se va propune o noua amenajare exterioara, prin care sa se creeze zone de promenada si de evenimente, precum si o parcare cu 435 de locuri. Terenul principal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare si tabele de scor electronice.

Valoarea totala a proiectului este de 313.785.691,12 lei, iar durata de proiectare si executie este de 28 de luni. Finantarea va fi asigurata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei si va fi implementat de CNI.

Publicat 19.12.2022