Presedintie2019

CNI a finalizat în 26 ianuarie 2017 lucrările de reabilitare ale așezământului cultural din Băile Govora

IMGReabilitarea, consolidarea si modernizarea așezământului cultural din Băile Govora, jud. Vâlcea reprezintă o investiție menită să readucă în atenția comunității elementele culturii tradiționale și nu numai.

Prin realizarea acestei investiții s-au creat condițiile necesare susţinerii activităţilor culturale tradiţionale care se desfăşoară la nivelul întregii localităţi și care constau în:
  • Spectacole ale tarafului popular şi a ansamblului de dansuri populare;
  • Organizarea de cercuri tematice şi expoziţii de pictură şi artă fotografică;
  • Înfiinţarea unui cenaclu literar;
  • Cursuri de perfecţionare pentru personalul instituţiilor din oraş şi din zona adiacentă;
  • Organizarea unui festival naţional de muzică uşoară;
  • Înfiinţarea unui colectiv de artă teatrală;
  • Campanii de informare publică;
  • Activităţi de mediatizare a activităţii Consiliului Local Băile Govora;
  • Organizarea de cursuri de scurtă durată în colaborare cu A.J.O.F.M. Vâlcea;
  • Sărbători locale legate de Zilele Oraşului Băile Govora;

La momentul preluării investiției de către CNI, imobilul, care este monument istoric, construit între 1929 – 1930, prezenta degradări la nivelul învelitorii acoperișului, a șarpantei, a pereților interiori dar și exteriori etc.

Au fost astfel executate lucrări de consolidare și recompartimentare a clădirii, lucrări de restaurare a finisajelor interioare și exterioare, a tencuielilor și a tâmplăriei, a decorațiunilor fațadelor, a elementelor decorative din lemn etc. precum și lucrări privind instalațiile clădirii (electrice, sanitare, încălzire, ventilare, climatizare). De asemenea, căminul cultural beneficiază de o sală de spectacole cu o capacitate de 420 de locuri și a fost dotat cu echipamente multimedia și specifice derulării activităților culturale (orgă de lumini, proiectoare, microfoane, videoproiector, mixer audio etc.)

Obiectivul a fost contractat în noiembrie 2015 iar valoarea investiției se ridică la suma de 2.879.901 lei.