Noul proiect pentru bazine didactice este un proiect modern care se va realiza de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii, pe intreg teritoriu tarii și care va putea fi utilizat atat in scop didactic cat și de agrement.
La baza conceptului cladirii propuse prin proiect de catre MDLPA prin CNI, a stat la baza generarea unei cantitati cat mai mare de energie din surse regenerabile dar și un impact cat mai mic pentru mediu atat pentru perioada de executie, cat mai ales pentru perioada de exploatare. Acest lucru se oglindește in toate solutiile adoptate, pornind de la aspectul cladiri și pana la detalii de interior. Spre exemplu, acoperișul cladirii este plan, inclinat fata de orizontala, și decentrat, pentru a oferi o suprafata cat mai mare pe care sa se poata așeza, in mod sustenabil, cat mai multe panouri, termice și fotovoltaice. Cladirea va fi tot timpul amplasata astfel incat acoperișul sa fie orientat catre sud, pentru a putea beneficia de aportul maxim al soarelui. Terenurile ce vor fi puse la dispozitie trebuie sa asigure aceasta posibilitate, altfel consumurile de energie vor crește semnificativ.
Noul bazin de inot va avea dimensiunea de 25m X 15,4m, va fi prevazut cu 6 culoare și va avea o adancime de 1,8m. Spre deosebire de vechiul proiect tip pentru bazine de inot acesta va beneficia in zona etajului și de gradene pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sala de forta și una pentru gimnastica aerobica dar și vestiare pentru public diferentiate pe sexe și vestiare pentru antrenori.
O alta diferenta intre vechiul proiect tip pentru bazine didactice și noul proiect este faptul ca au fost prevazute 40 de locuri de parcare, din care 4 pentru persoane cu dizabilitati și 2 pentru microbuze.
Noul bazin respecta prevederile regulamentului Federatiei Romane de Natatie și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria Bazine Didactice.
Potentialii beneficiari trebuie sa aiba in vedere ca terenul pe care se va realiza bazinul trebuie sa fie de forma dreptunghiulara cu o suprafata minima de 4.884 m², cu latimea minima de 66,00 m și lungimea minima de 74,00 m. Terenul poate sa aiba o suprafata mai mare și o alta forma decat cea mentionata, cu conditia ca dreptunghiul de 66,00 m x 74,00 m sa se inscrie in forma terenului disponibil.
Puteti vizualiza prezentarea noului proiect tip aici.